Inspiratiebronnen

Ik haal mijn inspiratie uit diverse bronnen: de natuur, andere mensen, maar zeker ook uit boeken. Onderstaand staan drie personen die mij in het bijzonder hebben geïnspireerd:

joseph-jaworski

Joseph Jaworski's boek ‘Synchroniciteit’ heeft mij het laatste zetje gegeven om het One Million Snowflakes initiatief te starten. Ook zijn recente boek ‘Source’ en het boek ‘Presence’, dat hij heeft geschreven met o.a. Otto Scharmer en Peter Senge, zijn aanraders. Ik probeer al enige tijd om hem als gastspreker te krijgen bij een van onze One Million Snowflakes events.
ricardo-semler Ricardo Semler is de CEO van de Braziliaanse onderneming Semco en voor mij internationaal gezien het ‘role model’ op het gebied van sociale innovatie. Sinds dat ik meer dan 10 jaar geleden het eerste boek van hem las ben ik enthousiast over zijn ideeën over hoe we binnen en tussen organisaties samen kunnen werken op basis van vertrouwen. Leestips: zijn boeken ‘The Seven Day Weekend’, ‘Maverick’ en ‘The Semco Way’.
simon-sinek Simon Sinek is auteur van het boek ‘Start with why’ en een van de populairste TED-sprekers. Simon heeft ons One Million Snowflakes initiatief gesteund door een video op te nemen. Zie http://www.onemillionsnowflakes.org/join-the-snowball/video-testimonials. Een tijdje geleden heb ik Simon mogen ontmoeten. Erg inspirerend!